Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> pustolovščina >> aktivnosti na prostem >> tek >>

Kakšne so najtežjih maratoni na svetu?

What najtežja maratoni na svetu? Josh Clark
Brskanje članek Kakšne so najtežjih maratoni na svetu? Veliki tibetanski maraton v Indiji in Tibetu je najvišji na svetu maraton. To je arašidov v primerjavi z nekaterimi od najtežjih maratonov na svetu.
Rafiq Maqbool /AP Images
Kakšne so najtežjih maratoni na svetu?

Get skupino maratonce skupaj in jih vprašati, kaj je najtežji maraton na svetu in boste dobili več različnih odgovorov: svoj prvi maraton, tisti, ki ga ni mogel dokončati, cestno maraton skozi puščavo, sled maraton skozi Arktiko

Po nekaj. izmenjave, čeprav nekatere skupne značilnosti začnejo pojavljati. Seveda, vsak maraton je zahtevna, nekateri pa so zagotovo slabše od drugih. Najtežjih maratoni na svetu, so določeni v nekaterih svetovno najbolj zahtevnih terenih. Na primer, Pikes Peak in Leadville sta pot maratoni, kar pomeni, da izpostavljene korenine, blatnih kolesnic, drevesne veje in gneča, ozke odseki, kjer se lahko tekači dejansko morali stopiti v gozd, da se omogoči hitrejši tekač opraviti vsi par za Seveda.

Tako Pikes Peak in Leadville so v Koloradu, dom Rocky Mountains, in obe tečaji izkoristite hribovitem terenu. Tekači v Pikes Peak maraton vzpon več kot 7.000 metrov (2,13 kilometra) med vožnjo, in velik del tečaja se nahaja na vzpetini nad 12.000 metrov (3.66 kilometrov), - nad gozdno mejo. Organizatorji poudarjajo, da je zrak tako tanka tukaj, da tekači pogosto traja 30 minut ali več za zagon enotnega miljo [vir: PPM.org]. Leadville ni nič kinder ob tekače na Mosquito Pass na najvišji točki seveda s nadmorski višini več kot 13.000 metrov (3.96 kilometrov) [vir: LT100].

Race organizatorji drugod po svetu izkoristiti težkih pogojih sled, da ustvarite neverjetno utrudljivimi maratonov, kot dobro. Morda je najtežji gorski maraton je Jungfrau maraton, ki je potekala v Interlaknu v Švici. Tekači soočajo vzpon skoraj 6000 metrov (1,83 kilometrov) [vir: čas]. Mt. Everest gosti na Tenzing Hillary maratonu v maju. Maraton ima 6.300 metrov (1,92 kilometra) spust nad gozdno mejo. V Peruju, maratonce imeli priložnost teči Inca Trail od Cuzco do zapuščenega mesta Machu Picchu in hrbtu. Dobra novica je, da je tehnično cestni maraton; Slaba novica je, da je več stoletij stara tlakovanih cesti, ki vodi preko treh visokih prelazov. Ne, ne moreš pritoževati preveč, vendar. Slavni predkolumbovske inkovske tekači, ki se uporabljajo za pokritje 150 milj (241.4 km) na dan, medtem ko je Inca Trail Marathon po

Page [1] [2]