Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> pustolovščina >> aktivnosti na prostem >> triatlonov >>

Kakšna je zgodovina triatlonov?

What je zgodovina triatlonov? Sarah Winkler
Brskanje članek Kakšna je zgodovina triatlonov? Alois Knabl Avstrijo izhaja iz plavalnega noge med Mladi moške Triatlon na drugi dan olimpijskih iger za mlade.
Adama Pretty /Getty Images
Kakšna je zgodovina triatlonov?

Usposabljanje in konkurenčnih v triatlonu, je najboljši način, da bi dosegli odlično fizično kondicijo in da sami izziv, da postane boljši vsestranski športnik in tekmovalec. V triatlonu, udeleženci tekmovali v treh vzdržljivostnih dogodkov back-to-back: plavanje, kolesarjenje in tek. Športniki tekmujejo za dokončanje vsakega od treh delov z najboljšim skupnim časom.

Kljub temu, da je to izjemno priljubljen športni dogodek danes je triatlon je razmeroma nov koncept, in prvi triatlonov imel le peščica udeležencev. Danes, četrt milijona ljudi v Združenih državah Amerike vsako leto [vir: US Triathlon] tekmujejo v triatlonov.

Od rojstva triatlon v letu 1970, je priljubljenost tega športa je eksponentno rast. V avgustu leta 1989, le 700 triatloncev iz 40 nacionalnih ekip tekmoval v svetovnem triatlon prvenstva v Franciji. V nasprotju s tem, leta 2006, je imel USA Triathlon 75.000 članov; in v letu 2007, članstvo naraslo na 100.000 triatloncev. V Združenih državah Amerike, med 200.000 in 250.000 športnikov vsako leto tekmujejo v triatlonov [vir: US Triathlon]. Danes najhitrejši ženske zaključiti dirko v približno devet ur, medtem ko je najhitrejši moški konča v malo več kot osem ur. [Vir: Začetnik triatlonec]

A 1.5K (0,9 milje) plavati, 40K ( 24.8 miles) kolesom in 10K (6,2 milje) run je mednarodni standard za triatlonov, in ta standard se uporablja na svetovnih prvenstvih in na olimpijskih igrah. Vendar so bili razviti druge različice na triatlonu v relativno kratki zgodovini tega športa. Na primer, leta 1980, je bila kratka razdalja triatlon izumil, kar je polovica razdalja mednarodni triatlon standarda.

Tisti, ki želijo sodelovati v triatlonu lahko izbirajo med številnimi dogodkov. Toda svet je die-hard triatlonci običajno so njihove oči nastavljen na Ironman, ki je eden izmed najbolj ekskluzivnih triatlon tekmovanjih.

Preden smo se kopati v Ironman, bomo poglobili v začetke Triatlon o naslednji stran.
USA Triathlon

Leta 1982 je organizacija ZDA Triatlon je nastala, ko je Triathlon Association ZDA in ameriški Triathlon Association združil moči s kombiniranim 1.500 članov. Od takrat se je ta skupina bila upravni organ triatl

Page [1] [2] [3]