Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> pustolovščina >> preživetje >> fizične grožnje >>

Kako preživeti z zamrznitvijo Cold

How preživeti na mraz
Charlesa W. Bryant
Brskanje članek, kako preživeti v ledeno mrzlo Nekaj ​​sprehodi do podzemne železnice v sneg in žled v Brooklyn Borough of New York City .
Spencer Platt /Getty Image Novice
Kako preživeti v ledeno mrzlo

Obstaja veliko scenarijev preživetja hladno vreme. Lahko bi bil navdušen avtodom ali pohodnik izgubil v zime. Lahko bi bilo žrtev letalski nesreči v švicarskih Alpah. Morda ste imeli prometno nesrečo dogaja čez reko in skozi gozd do babičine hiše. Ali pa ste preprosto izgubili električne energije za dalj časa v svojem domu. Poznavanje nekaj osnovnih nasvetov in trikov lahko pomaga narediti razliko v vašo raven udobja, in celo, ali ne prideš skozi noč.

Skoraj 50 odstotkov celotne zemeljske severne poloble je mogoče opredeliti kot hladno regiji na neki točki v letu [vir: Discovery Channel]. Ocean tokovi, nadmorska višina in veter imajo vsi vpliv na to, kako frigidna ga dobi. V teh regijah obstajata dve podvrste - mokro hladno vreme in suho hladno vreme. Mokro hladno opisuje pogoje, v katerih je povprečna temperatura v 24-urnem obdobju 50 stopinj Fahrenheit. To običajno pomeni, da obstaja zmrzovanja ponoči sledi tajanje temperaturah naslednji dan. Suha hladno pomeni, da je povprečna dnevna temperatura pod 14 stopinj. V suhih hladnih pogojih, ne obstaja odjuge

Druga stvar, ki je vključeno v pri hladnem vremenu je vetra. - Učinek premika zraka na izpostavljeni koži. Antarctic raziskovalec Paul Siple skoval izraz " vetrovnosti " v poznih 1930, da bi opisali učinek, ki ga je veter na toplotne izgube. On je eksperimentiral s časovno, kako dolgo je trajalo, da zamrzne vodo v različnih stopnjah jakosti vetra [vir: USA Today]. V smislu navadnega je, je vetra je opisano, kako hladno je ". Počuti "

Hladno vreme ima velik vpliv na zdravje ljudi. Glede na University of California, Berkeley ekonomist, smrtnih primerov, povezanih z mrzlo zmanjšati povprečno življenjsko dobo Američanov, ki jih desetletje, če ne še bolj [vir: UC Berkeley News]. Hladno vreme tudi posredno povzroča smrtnih žrtev po nesrečah zaradi snega in ledu, zastrupitve z ogljikovim monoksidom in hišnih požarov. Starejših in bolnih, so najbolj dovzetni za hladno vreme bolezni in poškodb, čeprav je isti študiji UC Berkeley poroča, da ženske predstavljajo dve tretjini smrti po hladnem urok.

V tem članku bomo iti v podrobnosti o učinku hladno vreme je na ljudeh. Bomo šli tudi skozi

Page [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8]