Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> živali >> divje živali >> morsko življenje >>

Puščavnik Crab

Hermit Crab
Brskanje članek Puščavnik Crab Uvod v Puščavnik Crab

Puščavnik Crab, a Land- ali rakov enostanovanjskih vode. V nasprotju s pravimi rakov, puščavniki raki so mehke, ranljive trebuhi. Za zaščito pred plenilci, mnoge puščavniki rakovice poiskati zapuščenih lupin, ponavadi polž lupine. Ko je puščavnik rakovice najde eno od primerne velikosti, da se potegne v notranjosti, zaradi česar več noge in glavo zunaj lupine. (A puščavnik rakovice ima pet parov nog, vendar ne vsi od njih so v celoti razviti.) Puščavnik rakovice nosi lupino kamorkoli gre. Ko je prerasel svojo lupino, pa preklopi na večjem enega. Večina odraslih puščavniki rakovice od 1/2 palca (13 mm) 4 3/4 palcev (121 mm) dolge. Življenje na obali, v Tidepools in na morskem dnu v globlji vodi, puščavniki rakovice Očistiti svojo hrano.
Puščavnik rakovice nosi polžjo lupino na hrbtu za zaščito.

Orjaški in črtasto puščavniki rakovice so pogosto Najdenih ob atlantski obali Združenih držav in v Zahodna Indija. Land puščavniki raki so zbrani na Floridi in Zahodni Indiji in prodajajo kot hišne ljubljenčke. Kokos, ali ropar, rakovice, doma v južnem Tihem oceanu, živi v brlogu namesto lupine.
Kateri Crab Opravlja svoje matične na hrbtu?

A puščavnik rakovice je pajek, ki nima lastnega trdo lupino. Puščavnik rakovice nosi zavrženi polžjo lupino na hrbtu za zaščito.

soft body puščavnik Crab je seveda prilagodljiva in zlahka obračati, da se prilega v spiralo notranjosti lupine polža je. Kot puščavnik rakovice postane večji, je prerasel svojo lupino in trgovine za drugo.

Včasih, puščavniki rakovice opravlja druge organizme, kot morskih vetrnic, na svojih lupin. Te štoparja pomagajo prikrivanje na rakovice. Ko je puščavnik rakovice spreminja lupin, pogosto se bo vetrnica prenese na novo lupino in še naprej skupaj s svojo rakovice prijateljem.

Na mestih, kjer so zavržene lupine težko dobiti, lahko puščavniki rakovice se pokrivajo s koščki bambusa ali kokosove lupine. Drugi skriti med koralnimi grebeni.
Kako Nekateri puščavniki Rakovice Okrasite lupin?

Land puščavniki rakovice izbirčen glede svojih lupin. Zdi se, da "kupujejo" za popolno lupine. Ko so ugotovili, eden jim je všeč, se gibljejo in preprosto uživajte.

Cousins ​​zemljiškega Puščavnik rakovice vključuje več kot 800 vrst morskih puščavnik rakovice. Vsaj ena vrsta, je Dardanus rakovica-preseli v lupino, nato pa ga krasi.

Dardanus raki pogosto postavite morskih vet