Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> auto >> modeli avtomobilov >> klasična zbirateljske >> 1970 drugi proizvajalci >>

1974

1974-1975 Bricklin SV-1
Brskanje članek 1974-1975 Bricklin SV-1 Uvod v 1974-1975 Bricklin SV-1

Potem, ko se ukvarjajo s strojno opremo, motorna skuterji, in drobne Subaru 360, Malcolm Bricklin odločila za izgradnjo lastnega avtomobila, je 1974-1975 Bricklin SV-1. To bi vožnja skalnato cesti.

Classic Cars Galerija slik

V zgodnjih 1970 obljubil, da bo dal blažilnik na uspešnost ulici kot je bilo znano, v 1960 za mišice-car. Z uvedbo novih agencija za zaščito okolja (EPA) smog standardi, vsi v avto poslu je bil v tizzy. Tam je bilo tudi govora o mandatirane standarde ekonomičnosti porabe goriva, katalizatorjev in smoga črpalk.

Nadaljnja omejitev morda morali uporabiti nižje oktanski neosvinčen bencin je praktično nepredstavljivo. Bi avto celo premaknete brez svinca, potrebno dodati nekaj " kamerami " z gorivom? Zgodnje testiranje etil Corporation neosvinčenega plina je zelo žalostno.

Motorji, da je bil preizkusni zagon zgolj bilo del normalne življenjske dobe razstaviti le, da razkrije, da so škodljive depozite je že terjala velik davek. Zasebni, etil kemiki in inženirji svetujemo, svoje prijatelje, da uporabljate samo osvinčenega bencina, uradna priporočila za nasprotno.
Ta fotografiranje Bricklin gline prikazuje osnovno obliko zelo blizu temu, kar je bilo na koncu sprejeto za proizvodnjo.
PIL

So prihajajoče nove avtomobile vse bo gutless čudeži, kot nekateri napovedovali? Glavno vprašanje, ki ga navdušence vprašal je: " Ali je dan v avto mišice končno prišel do konca "

Federal Motor Vehicle varnostni standardi Code (FMVSSC) je postala zadnja beseda glede proizvodnje avto leta? 1967. Spoštujejo kodo pomenilo vaše preživetje, če ste bili proizvajajo ničesar, kar bi spominjalo na avto in javne ceste za mobilnost. Vrzel je bila, da avto ni štelo za vozilo na podlagi smernic, če je tehtal manj kot 1.000 funtov. Ta napisane priložnost za Malcolm Bricklin.

Bricklin sanje začela ob obliko, potem ko je prodal svojo Mojster Amerika delovanje, verigo trgovin strojne opreme s sedežem v Orlandu na Floridi. On je menda naredil nekaj milijonov od prodaje. Šel je na uvoz italijanskih Lambretta skuterjev in japonske Rabbit skuterjev, ki jih Fuji Heavy Industries Limited. Slednja povezava pripeljala do ustanovne Subaru Bricklin v Amerike, ki ga je predčasno razprodan za partnerja, ki nadaljevala na velik uspeh.

Bricklin medtem uvaža majhen Subaru 360 (ki