Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> auto >> pod pokrovom >> kolesa >>

Kako 30 funtov zraka v vaših pnevmatikah imajo do 2 ton avto?

How početi 30 funtov zraka v vaših pnevmatikah imajo do 2 ton avto?
Brskanje članek Kako 30 funtov zraka v vaših pnevmatikah držijo gor 2 ton avtu? Kako 30 funtov zraka v vaših pnevmatikah imajo do 2 ton avto?

Naslednjič, ko boste dobili v avtu, sprejme blizu pogled na pnevmatikah. Opazili boste, da so v resnici ne okrogle. So squished na dnu. Ravna mesto na dno, kjer pnevmatika izpolnjuje cesta se imenuje kontaktno obliž.

Če ste iskali gor na avto skozi stekleno cesti, lahko merjenje velikosti naležne ploskve. Ti bi pomnožite dolžino naležne ploskve s svojo širino, da bi dobili prostor, nato sešteti površine za vse štiri pnevmatike, da bi dobili celotno površino naležno ploskev.

Za vašo 2-ton (4.000 £) avtomobil, boste ugotovili, da je površina naležne ploskve približno enaka teži avtomobila deljene s tlakom v pnevmatikah. V tem primeru 4000 funtov deljena z 30 funtov na kvadratni palec znaša 133 kvadratnih centimetrov. To se morda zdi veliko, vendar pnevmatike vašem avtomobilu so verjetno okoli 7 centimetrov širok. To pomeni, da bo kontaktna obliž za vsako pnevmatiko približno 4.75 centimetrov dolgo.

Če greš ven in izmeri velikost naležno ploskev, boste verjetno ugotovili, da je pravzaprav še večji kot to. Lahko izmerite širino tekalno kjerkoli na pnevmatike, da bi dobili zelo dobro predstavo o širini naležne ploskve. Da bi dobili dolžino, vzemite dva lista papirja in jih potisnite pod sprednji in zadnji pnevmatiki, dokler se ne bodo šli vse dlje. Sedaj merjenje razdalje med dvema kosoma papirja.

Razlog, da je naležna ploskev celo večja kot ta izračun pove, da je na hrbtni strani in sprednji rob naležne ploskve, pritisk na terenu ni zelo visoka. Na mestu, kjer je pnevmatika komaj dotikajo tal, podpira skoraj brez teže. Kot premaknete proti središču naležne ploskve, ki je podprla več teže.

Zdaj pa recimo, da pade tlak v pnevmatikah na 7,5 bara, četrtino, kar je bilo. Ti bi ugotovili, da je vaš stik obliž ni dobil štirikrat večji. To je, če togost bočnici pnevmatike pride. Ko je tlak tako nizko struktura pnevmatike začne nositi nekaj teže avtomobila.

nizkega profila pnevmatike, kot so pnevmatike športnih avtomobilov imajo kratke, otrdel bočnice, da te pnevmatike bo ponavadi Mljackati manj kot velikih pnevmatik za SUV in pickup tovornjakov. V resnici obstajajo nekatere pnevmatike, ki so tako trd, da lahko deluje brez zračnega tlaka v njih. To so ti run flat pnevmatike.