Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> kultura >> zgodovina >> Severna Amerika >> ameriška zgodovina >> začetku leta 1900 >>

Pure Food and Drug laws

Pure Food and Drug zakoni
Brskanje članek Pure Food and Drug zakoni Pure Food and Drug zakoni

Pure Food and Drug Zakoni, zvezni zakoni, ki zagotavljajo, čistost in varnost hrane, zdravil, kozmetika, terapevtske naprave in sorodnih izdelkov. Izraz se najpogosteje nanaša na dva zakona, Zakon Food and Drugs od leta 1906 in Zvezna hrane, drog in Zakon Kozmetični od leta 1938. Ker je nacionalna vlada nima moči, za ureditev proizvodnje, zakoni veljajo le za artikle, ki se prodajajo v meddržavnem in tujih trgovina.

Pred 1906 je bilo malo zaščita pred nečistih, s primesmi in misbranded živil in zdravil. 1906 zakon, ki je bil sprejet po dolgem kampanje Harvey W. Wiley z ameriškega ministrstva za kmetijstvo je vodil, je izjavila, da nezakonito pošiljati ali prejemati v meddržavni ali zunanjo trgovino koli primesmi ali misbranded hrano ali drog.

1906 akt, razglašen za hrano, ki se s primesmi, če bi bilo kaj dodano, da se zmanjša moč ali kakovosti, da bi prikrili škodo ali manjvrednosti, ali da postane izdelek škodljiv za zdravje; če bi bila vsaka dragocena sestavina v celoti ali delno odstraniti; ali če je izdelek sestavljen iz katere koli umazanem ali razgradi snovi. Dejanje je opredeljena napačnega označevanja, in izjavil, da bi morale biti nalepke o drogah povedati količino ali delež alkohola in mamil.

1.906 akt s številnimi spremembami ostala v veljavi do leta 1938 1938 Zakon prepoveduje distribucijo in prodajo na avtocesti in tuje trgovina živil, zdravil, kozmetike in terapevtskih pripomočkov, nevarni za zdravje, in zahteva natančne in pomembne označevanje. Dejanje prepoveduje tudi prodajo novih zdravil, dokler so ustrezno testirane ugotoviti njihovo varnost

Obseg zakona iz leta 1938 se je razširil s tako zakonodajo kot:.
Miller Pesticidi spremembe

( 1954), ki določa omejitve glede količine ostankov pesticidov, ki so dovoljeni neobdelanih kmetijskih proizvodov.
živilski dodatek spremembe

(1958), ki predvideva strog nadzor nad uporabo kemičnih aditivov v živilih.
barva dodatek Spremembe

(1960), ki urejajo uporabo barvnih aditivov v živilih, kozmetiki, in zdravil.
Spremembe Kefouver-Horris Drug

(1962), ki zagotavljajo močnejši nadzor nad novimi drogami.
Zakon o zasvojenosti z objavo

(1972), ki krepi zahteve za označevanje in zahteva, da podjetja z drogami za dobavo vlado s seznama zdravil, ki jih proizvajajo.
Zakon o Infant Formula

(1980), ki zahteva, da otrok

Page [1] [2]