Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> kultura >> ljudje >> kultura tradicije >> počitnice >> drugi prazniki >>

Kako Velikonočni Works

How Velikonočni Deluje
Brskanje članek Kako Velikonočni Works Uvod Kako velikonočni Works

Vsako leto tako približuje velika noč, so trgovin napolnjena z žele fižol, sladkarije jajc, jajc, barvil kompleti, zajčki vseh vrst in košare za nošenje vse te radodarnosti. Vendar pa je večina od nas ve, da je velika noč ni samo poslovna festival o barvanju in skrivanje jajc ali nošenje novo spomladansko obleko. Velikonočni je Christian spoštovanje križanju Jezusa Kristusa in vstajenju dni kasneje. To je osrednji festival krščanske cerkve in se po soboti, je najstarejši krščanski obredih.

Za razliko od festivalov, kot so božič, velika noč je praznovala brez prekinitve od novozaveznih časih. Po Encyclopedia Britannica:

" ... zahodni kristjani praznujejo veliko noč na prvo nedeljo po polni luni (Velikonočna luno), ki se pojavi na ali naslednji po pomladnega enakonočja na marec 21. Če Velikonočna Luna, ki se izračuna iz sistema zlatih številk in epacts in ni nujno, da sovpada z astronomskim polno luno, se zgodi v nedeljo, noč je naslednjo nedeljo ".

Astronomska Department Aplikacije US Naval Observatory v pravi, da je velikonočni določena z " cerkvene luno " kot jih opredeljuje-cerkvenih zgrajena tabel, ki se uporabljajo za stalno za izračun faze lune. Ta polna luna ni nujno enako kot astronomske polne lune. To pomeni, da je velika noč ni nujno nedeljo po polni luni - to bi lahko naslednjo nedeljo po cerkvenem luno. To se je zgodilo leta 1876.

Zaradi teh izračunih, lahko noč sodijo med 22. marca in 25. aprila Ta je odredil papež Gregor XIII leta 1582 kot del gregorijanskem koledarju.

V New zaveza krat, krščanska cerkev praznuje veliko noč, ko so Judje opazili pasho. Do sredine drugega stoletja, je bila velika noč praznuje na nedeljo po pashe. Svet Niceji odločila v 325 AD, da morajo vse cerkve jo skupaj praznovali v nedeljo.

Eastern Orthodox Cerkev lahko praznujejo veliko noč do mesec dni kasneje, saj je njen izračun datuma, ki temelji na julijanskem koledarju , ki je trenutno 13 dni stojijo gregorijanskem koledarju. Leta 1865 in 1963, velikonočni spoštovanje tako v vzhodnih in zahodnih cerkva sovpadel.

V tem članku bomo pojasnili pomen velikonočnih praznikov. Bomo raziskati tudi tradicije za seboj, vključno z valjanjem - in celo metanje - jajca.
sezoni Lent
pustni torek

Če živite zunaj Združenega kraljestva, boste verjetno še niso slišali za pustni torek.

Page [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]