Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> kultura >> ljudje >> pravni sistem >>

Mladoletniškega prestopništva Delinquency

Juvenile
Uvod mladoletniškega prestopništva

mladoletniškega prestopništva, kršitev zakonov ali odlokov, oseba, ki je zakonsko opredeljena kot mladoletniku, ali mladine, in ne kot odrasle osebe. V mnogih delih sveta, vključno z Združenimi državami, s katerimi je ta članek je predvsem zaskrbljen, so mlade prestopnike na splošno velja, da so otroci, ki potrebujejo pomoč, ne kriminalci kaznovani.
Kaj je mladoletniškega prestopništva?

Pravni opredelitvi mladoletniškega prestopništva zelo razlikujejo v Združenih državah in drugod. V večini jurisdikcij, so neplačane akti opredeljene kot tiste, ki bi se obravnava kazniva dejanja, če jih storile odrasle. Večina držav določila nobenega uradnega minimalno starostno mejo pri razvrščanju mladic, vendar se običajno šteje, da je 7 let. Večina držav priznavajo 17 kot zgornjo starostno mejo; druge države določi zgornjo mejo pri 16 ali 15 letih.

Mladoletne predstavljajo nesorazmerno odstotek kriminala v Združenih državah Amerike. Veliko tega kaznivega dejanja je relativno majhen, kot so kraje v trgovinah ali vandalizma. Vendar krajo avtomobilov, kazniva dejanja drog, napad in umor so med hudih kaznivih dejanj, ki jih prestopnikov običajno storijo. Problem mladoletniškega kriminala je še slabše zaradi obstoja mladostniških tolp, ki so pogosto dobro organiziranih kriminalnih podjetij, ki sodelujejo v teh dejavnostih, kot so izsiljevanje, z mamili, in krajo. Tolpe sme pritiskati na mlade ljudi, da se pridružijo, in inter-gang rivalstvo pogosto vodi k nasilju.

Status kazniva dejanja so kazniva dejanja, ki se uporabljajo samo za mlade, s statusom mladoletnikov. Ta kazniva dejanja vključujejo odsotnosti od pouka, ki poteka stran od doma, in noče ubogati starše. Razlog za imenovanje takih dejanj, kot zamudnik je zaščititi mlade iz lastne nezrelem sodbe. Nekateri ljudje verjamejo, pa je, da je tudi kazniva dejanja stanja pod prestopništva pogosto škodljive za dobro počutje otrok, kot taka kazniva dejanja lahko starši ali agencije za dobro počutje bolje ravnati kot v sodnem postopku.
Vzroki mladoletniškega prestopništva

Raziskovalci so pokazale, da je veliko dejavnikov, tako osebnih in družbenih, interakcijo proizvajati prestopništvo pri mladih. Mnogi mladoletnih storilcev kaznivih dejanj prihajajo iz revnih družin, ali iz domov brez močne starševske vodenje ali pozitivnih vzornikov. Rasna diskriminacija, neuspeh v šoli, pomanjkanje zaposlitvenih možnosti, prav tako igrajo

Page [1] [2] [3]