Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> zdravje >> wellness >> prehrana fitnes >>

The Truth About Štetje Calories

The Truth About štetje kalorij
The Truth About štetje kalorij

Atkins podporniki bi rekel, da vam ni treba skrbeti kalorij jeste - dokler ne pridejo iz ogljikovih hidratov. Dietetiki in drugi strokovnjaki za hujšanje vedeti resnico: kalorij v enakem kalorij ven. Z drugimi besedami, če jeste več kalorij, kot jih telo uporablja, bodo shranjeni kot maščobe.

Res je, da so različni viri energije različne količine kalorij. Tukaj je razčlenitev:

  • 1 gram ogljikovih hidratov enak štiri kalorije
  • 1 gram beljakovin znaša štiri kalorije
  • 1 gram maščobe znaša devet kalorij
  • 1 gram alkohola znaša sedem kalorij Poslovni

    Čeprav so ogljikovi hidrati in beljakovine le pol toliko kalorij kot maščobe, ne morete jih jedo z divjino zapustitvi. Najboljši načrt je, da bi jedli zdravo mešanico vseh treh virov energije. Približno 45-60 odstotkov kalorij prihaja iz ogljikovih hidratov, je treba 15-20 odstotkov biti beljakovin in preostalih 25 do 35 odstotkov lahko prihajajo iz maščob (predvsem iz mononenasičenih virov).

    Eden od načinov, da spremljate kalorij jeste je za vodenje dnevnika hrane. Večina dietetiki priporočajo hrano in dejavnosti dnevnik kot prvi korak k pridobivanju ročaj o tem, koliko kalorij boste porabijo. Poskusite sledenja, kaj jeste, pijete in kako izvaja najmanj tri dni, vključno z dnem vikend. Biti popolnoma iskren in zapišite piškotek ste deljeno s prijateljem ali ostanke PB & J sendvič končate s ploščo vašega sina. Boste presenečeni, ko boste začeli videti " skrito " vir kalorij, da ješ.