Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> znanost >> vojaška >> razstreliva >>

Kako jedrske bombe Work

How Jedrske bombe delajo
Brskanje članek Kako Jedrske bombe delu Uvod Kako Jedrske bombe Delo

Prva jedrska bomba je pomenilo, da bi ubil človeka eksplodirala nad Hirošimo, na Japonskem, na avgust 6, 1945. Tri dni kasneje je druga bomba eksplodirala nad Nagasaki. Smrt in uničenje obdelan s tem orožjem je brez primere in bi se lahko v drugem svetu z drugo dirko bitja, ki se je končalo jedrske grožnje prav takrat in tam.

Toda dogodki na Japonskem, čeprav so prinesla blizu Druga svetovna vojna, je zaznamoval začetek hladne vojne med ZDA in Sovjetsko zvezo. Med letoma 1945 in konec leta 1980, sta se obe strani vložili ogromne količine denarja v jedrsko orožje in znatno povečala svoje zaloge, predvsem kot sredstvo za odvračanje konfliktov. Grožnja katastrofalnega uničenja iz bomba je potrdila nad vsemi in vsem. Šole izvaja vaje za jedrsko air raid. Vlade zgradili Fallout zavetišča. Homeowners izkopali bunkerje v svojih dvoriščih.

Med 1970 in 80-ih, napetosti začela nekoliko umirila. Potem je padel Berlinski zid je bil leta 1989, sledila razpadu Sovjetske vlade same dve leti kasneje. Hladna vojna uradno končala. Kot odnosi med državama izboljšali, zaveza, da se omeji jedrskega arzenala pojavila. Niz pogodb sledile, z najnovejšo dogaja veljati februarja 2011. Tako kot njegovi predhodniki, z novo pogodbo o zmanjšanju strateškega orožja (START) si prizadeva za nadaljnje zmanjšanje in omejevanje strateškega orožja. Med drugimi ukrepi je zahteva za skupno mejo 1.550 bojnih glav [vir: The White House].

Na žalost, tudi Rusijo in korak ZDA okvirno stran od robu, ostaja grožnja jedrske vojne. Devet držav lahko zdaj poda jedrske konice na balističnih izstrelkov [vir: Fischetti]. Vsaj tri od teh držav - ZDA, Rusija in Kitajska - mogoče doseči nobenega cilja, kjerkoli na svetu. Današnje orožje zlahka tekmec razdiralno moč bombe padle na Japonskem. Leta 2009 je Severna Koreja uspešno testirala jedrsko orožje, kot je močan kot atomske bombe, ki je uničil Hirošima. Podzemni Eksplozija je bila tako velika, da je ustvaril potres z magnitudo 4,5 [vir: McCurry]

Medtem ko se je politično ozadje jedrske vojne v zadnjih letih precej spremenila, znanost orožja sam -. atomski procesi, ki sprosti vse te besa - so bili znani že Einstein. Ta članek bo pregledala, kako jedrske bombe delo, vključno s tem, kako oni zgradili in uporabljajo. Up Prvi je hiter pregled atomske strukture in radioaktivnosti.
Atomsko strukturo in Radioaktivnost