Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> znanost >> prostor >> astronomija >>

Če narava zgraža nad vakuum, zakaj potem doesnt vakuum prostora sesati proč vse ozračje Zemljine?

If narava zgraža nad vakuum, zakaj potem ne vakuum prostora sesati proč vse Zemljino atmosfero?

Iz naših vsakodnevnih izkušenj z naravo, pa se zdi, kot narava zgraža nad vakuum. Če ustvarite vakuum znotraj zabojnika tu na zemlji, bo narava polnjenje posode z zrakom zelo hitro, če daš priložnost (na primer, punktiranju posodo).

Po drugi strani pa vemo, da vesolje je velikan vakuum. Vesolje je neskončno večji od Zemlje, zato 99.9999999 ...% našega vesolja je vakuum. Na podlagi tega bi bilo bolje reči, da " narava ljubi vakuumsko "!; Torej, zakaj ne vakuum vesolja sesati svojega našo atmosfero?

Recimo, da stojite na Zemlji, ki ima stekleno steklenico. Če pritrdite steklenico z vakuumsko črpalko, črpalko ven ves zrak in nato zapečatijo steklenice, steklenica vsebuje vakuum. Če si dal luknjo v steklenici, zrak rogoz v. Razlog je v rogoz je zaradi zračnega tlaka okoli steklenici. Stoji na tleh, smo vsi stoji v ocean zraka, ki se dviga veliko kilometrov nad nami. Molekule zraka stack up na drug drugega in ustvariti pritisk 14,7 funtov na kvadratni palec (PSI) na morsko gladino. Višja se dvigneš v zrak, krajše Snop molekul, zato je nižji tlak.

Na morsko gladino, je teža vseh molekul zloženih nad steklenico (14,7 funtov njih v vsak kvadratni centimeter), ki sili molekul predrto vakuumu.

Če bi potovali v raketi na rob atmosfere, s katero bi ugotovili, da ni nobenega zračnega tlaka. Namesto, posamezne molekule zraka so zipping okoli v vakuumu vesolja. Molekule lahko zip kjerkoli jim je všeč, vendar se nagibajo k zip proti Zemlji, ker je Zemljina gravitacija deluje na njih, tako kot deluje na karkoli drugega z maso. Razlog vakuum prostora ne pritegne molekule je zato, ker ne obstaja sesanja z vakuumom prostora - ni zračni tlak silijo stvari v vakuumu. Vse, kar je v vesolju je Molekule potujejo skozi vakuum.

Lahko vidite, da ni nobene nevarnosti za vakuumsko sesanje našo atmosfero stran, vendar se izkaže, da je še ena sila, ki bi
strip proč našo atmosfero. Ta sila se imenuje solarni veter. Na srečo, je vzdušje zaščiten sončnega vetra, ki ga Zemljinega magnetnega polja

Te povezave vam bo pomagal izvedeti več:.

  • Solar Wind
  • NASA načrti študije Marsovi atmosferi - januar 1999
  • terraforming Mars
  • Kako bo terraforming Mars Delo
  • Kako vesoljski taksi službe Delo
  • Bi balon napolnjen z vakuumom namesto helij float?
  • Kako sateliti k

    Page [1] [2]