Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> tech >> računalnik >> računalniška strojna oprema >>

Kako mikroprocesorji Work

How mikroprocesorjev dela
Uvod Kako mikroprocesorji Delo

Računalnik, ki ga uporabljate, da preberete ta stran uporablja mikroprocesor opraviti svoje delo. Mikroprocesor je srce vsake normalne računalniku, ali gre za namizni stroj, strežnik ali prenosni računalnik. Mikroprocesor je lahko Pentium, A K6, PowerPC, A Sparc ali katero od številnih drugih znamk in tipov mikroprocesorjev, ki ga uporabljate, vendar so vsi storili približno isto stvar na približno enak način.

Mikroprocesor - znan tudi kot CPU ali centralno procesno enoto - je popolna računanje motor, ki je narejena na enem čipu. Prvi mikroprocesor je bil Intel 4004, uveden leta 1971. 4004 ni bil zelo močan - vse, kar je mogoče storiti, je bilo dodajajo ali odvzemajo, in to bi lahko samo to, da 4 bitov naenkrat. Ampak to je neverjetno, da je bilo vse na enem čipu. Pred 4004, inženirji zgradili računalnikov bodisi iz zbirke čipov ali iz diskretnih komponent (tranzistorji žično eno naenkrat). 4004 napaja ena izmed prvih prenosnih elektronskih kalkulatorjev.

Če ste se kdaj spraševali, kaj je mikroprocesor na računalniku počne, ali če ste se kdaj spraševali o razlikah med vrstami mikroprocesorjev, potem berite naprej. V tem članku boste izvedeli, kako dokaj preproste digitalne tehnike logika omogočajo računalniku, da opravi svoje delo, ali je njegova igra igro ali črkovalnik dokument
Launch Video Computer Tour mikroprocesorja progression:! Intel

prvi mikroprocesor, da ga bo v domačem računalniku je bil Intel 8080, popolna 8-bitni računalnik na enem čipu, uveden leta 1974. Prvi mikroprocesor, da bi resnično splash na trgu, je bil Intel 8088, uveden leta 1979 in vključena v IBM PC (ki se je prvič pojavil okoli leta 1982). Če ste seznanjeni z PC trgu in njeno zgodovino, veste, da je trg PC preselil od 8088 do 80286 do 80386 do 80486 za Pentium s Pentium II k Pentium III s Pentium 4. Vse od naštetega mikroprocesorji so jih Intel in vsi od njih so izboljšave na osnovno zasnovo 8088. The Pentium 4 lahko izvrši vsak kos kode, ki je potekal na prvotnem 8088, vendar pa gre 5.000-krat hitreje!

Od leta 2004 je Intel predstavil mikroprocesorje z več jedri in milijone več tranzistorjev. Toda tudi ti mikroprocesorji upoštevati ista splošna pravila kot prejšnje čipov.
Tukaj so razlike med različnimi procesorji, da je Intel, uvedenih v preteklih letih
Zbrala od Intel Mikroprocesor Kratka navodila in TSCP rezultati preizkusnega

Dodatne informacije

Page [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]