Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> znanost >> ekologije >> zelena znanost >>

Bi color

Could barvne bakterije pomagajo naključnih razlitij nafte?
Brskanje člena, lahko barvne bakterije pomagajo razlitja kraj nafte? ? Bi barvne bakterije pomagajo naključnih razlitij nafte

Med razlitja nafte, je tekoči naftni sprosti v okolje in črno lepljivo snov, zajema vse, kar se dotakne: tal, vode in prosto živeče živali. Med letoma 1970 in 2007, so bili skoraj 6.062.712 ton (5,5 milijona ton) nafte razlilo v incidentih po vsem svetu [vir: Mednarodni Tanker Lastniki federacije onesnaževanja]. Stroške, povezane z vsako čist vpliva s kombinacijo treh dejavnikov: lokacija dogodka, vrsto uporabljenega olja polije in količina olja polije. Odziv in strategija Cleanup temelji tudi na te dejavnike. Standarden odziv na razlitja nafte vključuje cleanup opreme in tehnike, ki so sestavljeni iz mehanskega zadrževanja (kot debla, ovir in usedalniki), kemijske in biološke metode (vključno disperzijskih sredstev za razpad olje), fizikalne metode (kot so pranje tlak) in prestrašiti taktika do voditi divje živali na varni razdalji.

Z uporabo tehnike, kot so disperzantov ali mehansko predelavo odstraniti offshore razlitja stane v povprečju 7350 $ na tono nafte. Stroški Cleanup iz obale razlitja skok v povprečju 147.000 $ do 294.000 $ na tono zaradi dodatnih obalo odškodnine [vir: Etkin]. Ker je treba opremo, da bodo prišli na kraj dogodka, pogosto letela v oddaljene razlitja lahko včasih prisotne logistične težave.

Trenutno mehanske zadrževanja je najbolj priljubljen način okrevanja v ZDA, ampak to je le mogli očistiti približno 10 do 15 odstotkov, a spill [vir: Evropska komisija, GD za okolje]. Mikrobiologi oznanjamo okolju prijaznejšo tehniko: bioremediacije prek bioloških sanacijskih agentov. Bioremediacija obravnava onesnaževal (kot je razlitje nafte ali onesnažene podtalnice) z bakterijami bioengineered razčleniti onesnaževalcev. Če k temu dodamo bioluminiscenco in barvno kodiranje in dobite bakterije, ki poje, ne samo olja, ampak tudi pomaga, nas opozarjajo na prisotnost razlitja nafte in drugih onesnaževalcev okolja vdora iz cevi ali skladiščne rezervoarje v vodo ali tla.
Bakterijske bioluminescentne biosenzorji


Bioluminiscenca je vidna svetloba iz živega organizma, kot je sij firefly ali meduz. V bioengineered bakterije, ki se uporabljajo kot bioremedial sredstev za čiščenje so enocelični organizmi, ki ne svetijo v naravi, vendar se ga je spremenil znanstvenikov, da to storijo. Bile spremenjene bakterije vsak o

Page [1] [2] [3]