Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> auto >> modeli avtomobilov >> klasična zbirateljske >> kabrioletov drugih proizvajalcev >>

1953 Die Valkyrie

1953 Die Valkyrie
Brskanje članek 1953 Die Valkira 1953 Die Valkira

Amerika je po meri coachbuilders bili ampak senco svojih 1930 jazom po drugi svetovni vojni, vendar lahko še vedno vozi nekaj zelo posebnega - kot 1953 Die Valkyrie - če bi vedeli, kam iti in je imel dovolj denarja

Classic Cars Galerija slik

Leta 1952, Cleveland nepremičninski baron poimenovali Metzenbaum želel sodoben avto z duhom. velikih zgodnjih-1940. Želel razkošje Lincoln Continental in moč Cadillac je briljanten režijske-ventilski V-8, prvi ponujeni 1949. Slovi industrijskega oblikovalca temelji Milwaukee Brooks Stevens naredil ostalo.

Rezultat je bil imenovan Die Valkyrie Po Brunhilde in drugih mitičnih " sester veter " ovekovečena v wagnerjanskega operi. Želje Per Metzenbaum je, Stevens se je začela s podvozjem 125-palčni medosno razdaljo in 331-kubični-inch V-8 sodobna Cadillac Series dvainšestdeset.
Dvobarvno barvno shemo 1953 Die Valkyrie je bil tako šokanten in Eleganten

Če pustite oba precej sam, je zamenjala zaloge telo z osupljivo štirisedežni kabriolet jekleno lupino nosi rakish dolge kapuco /kratkoročne krova razmerja in tako trdno odstranljivo strešno ploščo in Varčen. " . rag top " Zadnji, Stevens spomnim, je bil le za " boste dobili domov, če je začelo deževati ".

Die Valkyrie je najbolj radikalna vidik, ki je bil daleč njen ogromen, močno vee'd kombinacija odbijač /masko, namenoma izbrana poudariti, kaj je pod pokrovom. Snežni plug, " Eden wag ga " snidely imenovano; ampak vsaj to je bilo drugače. Mala parkirnih svetilk so bili določeni v širokih stabilizatorjev V. je, ki bisected žaromete pred ovijanjem okoli nadaljevati kot stranske letve.
1953 Die zasnova Valkyrie je bila prihodnost razmišljanje za dobe.

več elementov, da Die Valkyrie videti veliko novejših zdaj, kot je v resnici. Vgradne cowled žarometi in ravno kapuco skoraj poravnana s prednjimi blatniki napovedi Big Three styling vsaj tri leta. Leta 1960 bi Cadillac sama sprejme zadnje luči toliko kot kompaktne, vertikalno vee'd enot Die Valkyrie je.
Cadillac dash je bil prav tako stilsko kot zunanjosti Die Valkyrie.

To je bil tudi Stevens " Prva uporaba " Washington trenerja " linija vrata s svojo značilno zamah navzgor, da ne samo prikrita dolge odprtine vrat (za lažji dostop do zadnjih sedežih), vendar je naravno dvobarvno barvno odmor - poudarjeno v starkest

Page [1] [2]