Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> kultura >> zgodovina >> Severna Amerika >> ameriška zgodovina >> Zgodovina , ki jih države >>

Zgodovina Alaska

History Aljaske
Brskanje članek Zgodovina Aljaski Uvod v zgodovino Aljaski

V prazgodovini, most zemljišča pridružil Aljaske v Aziji, kjer se Bering Strait zdaj leži. Čez ta most, večina Arheologi verjamejo, prišel azijske narode-predniki Indijancev-ki preselile v Severni in Južni Ameriki celin pred 12.000 do 14.000 leti. Pred verjetno 8.000 do 5.000 leti so predniki Eskimov in Aleuts prečkal tudi kopenski most do Aljaske. Evropska odkritje Aljaske ni prišel do 18. stoletja.
Ruski Amerika

Rusija začela vzhodu razširili čez Sibirijo proti Tihem oceanu v iskanju krzna v poznem 16. stoletju. Leta 1724 je car Peter Veliki naročena Vitus Bering, danski navigator, da bi raziskovalne plovbe ugotoviti, ali so bili v Aziji in Ameriki povezan. Na tem potovanju, ki se je zgodil leta 1728, Bering našel ožino kasneje imenovan za njega in ugotovila, da ločimo dve področji. (Nekateri zgodovinarji menijo, da Semen Dezhnev, ruski raziskovalec, dosegel ožini pred Bering-že 1648-ampak to odkritje je šel skoraj neopažena.)

Na svojem drugem ekspedicijo, Bering odkril Alaskan celino v juliju , 1741. Umrl je v času hude zime, ki je sledila, vendar preživeli vrnil v Rusijo z vzorci dragocene kožuhe, ki se nahaja v novo odkritem zemljišč. Iskanje krzna pritegnil veliko število ruskih trgovcev in lovci na Aljaski.

ruščina dejavnost na Aljaski vzbudila zanimanje drugih držav. Leta 1775 španski raziskovalci anketiranih obalo Aljaske. Captain James Cook Velika Britanija pluli vzdolž obale leta 1778, v času njegovega iskanju severozahodni prehod, ki povezuje Atlantik in Pacifik. Leta 1786 je francoski ekspedicija pristala na Aljaski. Bilo Rusi pa, ki zaseda Aljasko. Za več kot sto let po odkritju Bering, jih izkoriščajo obalne vire, skoraj plašč Aljaski krzna in enslaving ali zakol v Aleuts.

Prvi stalni ruščina naselje je bila ustanovljena na Kodiak Island leta 1784. Leta 1786 Gerasim Pribilof odkrili skupino otokov, ki so potrdili, da so pomembni za vzrejo razlogi za krzno nosijo tesnila. Pogodba dodelitev izključnih pravic fur-trgovanja na Aljaski, za 20 let, je bila dana na rusko-ameriške družbe, ki ga je car Pavel 1799.

Pod sposoben ampak avtokratske vladavine Aleksandr Baranov, družba cvetela. Leta 1804 je bil kapital s sedežem v Sitka. Trgovska postojanka je bila zgrajena kot daleč na jugu, kot v Kaliforniji, v Fort Ross, leta 1812 (izpraznjen leta 1841). Po odhodu Baranov v letu 1818, napredek družbe znižala, in Rus

Page [1] [2] [3] [4]