Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> kultura >> zgodovina >> svetovne vojne >> korejska vojna >>

Korejski War

Korean War
Brskanje članek korejski vojni Uvod v korejski vojni

korejski vojni, ali korejski spopadih, 195053, vojni borili med Republiko Korejo (Južna Koreja) in sil Združenih narodov na eni strani in komunistična prevladujejo Demokratična ljudska republika Koreja (Severna Koreja) in komunistična Kitajska na drugi strani. Vojna se je začela 25. junij 1950, s severnokorejske invazijo na Južno Korejo. To je končalo z premirje podpisano 27. julij 1953, nobena stran, ki je dosegla odločilno vojaško zmago.
Boj v Seulu. Marines predujem previdno skozi prestolnici Južne Koreje v 1950 kampanji, ki so usmerili Severne Korejce.

V širšem smislu je korejski vojni povzročila zmago Združenih narodov, ker je bil dosežen cilj silijo nazaj agresorja. Vendar pa se je vojna končala, kot se je začela, s Korejo razdelili, in vprašanja, ki stojijo za vojno niso bile odpravljene.

Korejska vojna je bila prva vojna, v kateri pripadniki mednarodne bodythe United Nationsfought. Večina sil ZN so bili zagotovljeni v Združenih državah Amerike, vendar je 20 drugih držav ZN na voljo tudi vojake, pomorskih sil, podporo zraka ali zdravniško pomoč. V času, ko je bila vojna, ki se bori, da je uradno navedeno v Združenih državah Amerike kot spor, ker ni bilo z vojno napovedjo kongres. Predsednik Truman iz nje kot policijski akciji.

Vojna se je odvijala v veliki meri z orožjem druge svetovne vojne. (So ​​bili uporabljeni ni jedrsko orožje, vendar). Njegova taktika, po začetnih fazah, je bilo nekako tako kot tiste svetovne vojne Nova orožja so bili testirani le v zraku, kjer jet borci borili med seboj. Komunistični stroški, da Združene države Amerike, ki se uporabljajo biološko vojno so bile napačne.
Poudarki iz korejski War1950June 25 severnokorejske komunistične čete napadli Južno Korejo. ZN zahteval, da Severna Koreja zaustavite action.June 27 predsednik Truman ukazal zrak ZDA in pomorske sile, da bi pomagali braniti Južno Korejo. ZN pozval države narode za pomoč Južna Korea.June 30 Truman ukazal zemeljske vojakov v Južni Korea.Sept. 8 zavezniške čete ustavil najglobljo komunistično predujem na Pusan ​​oboda v jugovzhodni Južni Korea.Sept. 15 zavezniški vojaki pristali izza sovražnikovo črto na Inchon.Sept. 26 General MacArthur, poveljnik sil ZN, je napovedal zajem Seulu, južnokorejske capital.Oct. 19 Zavezniki ujeli Pjongjang, glavno mesto Severne Korea.Oct. 25 Kitajska stopila v vojno na strani Severne Korea.Nov. 26 Zavezniki začela umik po n

Page [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]