Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> denar >> ekonomika >> valuta >>

Koliko denarja ljudje pomotoma vrgel proč vsako leto?

How koliko denarja ljudje pomotoma vrgel proč vsako leto?
Brskanje članek, koliko denarja ljudje pomotoma vrgel proč vsako leto? Koliko denarja ljudje pomotoma vrgel proč vsako leto?

A Bradenton, Florida, mož z imenom Rick Snyder razvilo kaj morda zdi čudno navado. Medtem ko na njegov dan štiri-urni sprehod po mestu, da krmo potepuške mačke, se je ustavil v avtopralnici na poti, in podrezal prste v reže sprememba vakuumskih strojih samopostrežnih, ki jih ljudje uporabljajo za čiščenje notranjost njihovih vozil.

Če mislite, da bi prinesla občasno četrtino ali centa zadaj levo v naglici, da ste podcenjevali našo kolektivno brezbrižnostjo. Našel je v povprečju 5.60 $ na potovanju, in več kot desetletje nabrale 21.495 $ v izgubljeni sprememb, ki ga je na koncu podaril lokalni organizaciji za reševanje živali [vir: Irby].

Snyder ni edina oseba, ki ima našel denar, ki so ostali od nas pomotoma pustili za sabo ali založili. Razmislite Humphreys, družino New York City, ki sistematično pobrali penijev in drugih kovancev, ki jih najdemo na pločnikih in jih shranjene v kozarcu. V enem letu so zbrali 1.013 $ [vir: Vigelanda]. V New Paltz, New York, trije mladi sostanovalci porabili $ 20 v letu 2014 za nakup stari kavč na lokalni Salvation Army Štedljivost trgovini. Ko sta se vrnila domov, na njihovo udara, so odkrili več kot 40.000 $, veliko od tega v 100 $ račune, skriva blazine [vir: Chappell].

Torej, koliko izgubljenega denarja se plava okoli tam? Na žalost nihče ne zdi, da so naredili obsežno študijo. Vendar pa mora biti njihova višina neverjetnih

Upoštevajte, da z različnih ocenah med 66 in 74 odstotkov penijev, ki jih proizvaja ameriški kovnici priti v rokah potrošnikov in nato izginili iz obtoka [vir: Elder].. Ker je US Mint proizvaja vredno 4160000000 $ Dollars "za penijev v letu 2014, kar pomeni, da toliko, kot 3080000000 $ od njih bo na koncu padla na pločniku, zdrs med blazin kavč ali pristanek kjerkoli drugje založen kovanci končajo [vir: ZDA Mint].

Kot je za papirnati denar, Federal Reserve sistem naloži 121.700.000.000 $ v nove račune tiskane v letu 2014, 85 odstotkov od njih zamenjati obrabljene valuto, ki se je vzeti iz prometa. Večina ostalega predstavlja povečanega povpraševanja [vir: Fed]. Ampak tudi, če je nekaj desetin odstotka, ki naj bi nadomestil izgubljene menice, sva govorili več sto milijonov dolarjev.

Ampak kako smo izgubili toliko valuto?
Kako in zakaj smo izgubijo D

Page [1] [2] [3]