Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> auto >> modeli avtomobilov >> Konceptna vozila >>

1960 AMC Concept Cars

1960s AMC Concept Cars
Brskanje članek 1960 AMC Konceptna vozila Uvod v 1960 AMC Concept Cars

včasih lepo, včasih problematični 1960 AMC konceptnih vozil, so dokaz, da ko bo dobil težko, avtomobilov dobil . dogaja na razstavnih avtomobilov

Konec koncev, kaj bolje kot bleščečo konceptno vozilo odpraviti nobene javne predstave o težavah podjetij - in da vzbuditi upanje, da tisto, kar je sedel na mestu samem lit gramofona (ali nekaj zelo podobnega ) lahko kmalu sedel v svoji garaži? To je bilo delo od konceptnih vozil 1960 AMC.

American Motors Corporation imel veliko težko gredo v svojih 33 letih obstoja, ampak za 25 teh letih je imel popolno osebo na glavo svoje stilske prizadevanja Richard A. Teague. California materni in enkratni otrok igralec, Teague svojo oblikovalsko kariero je začel leta 1948 z General Motors, ki ga je najel po diplomi iz prestižne Art Center College of Design v Pasadeni.

Ampak Teague ni uspelo njegova znamka šele po vstopu Packard v letu 1951, kjer se je naučil narediti več z manj sredstvi kot večina kateri koli drug oblikovalec okolici

Poleg spretni facelift za ". zadnjih resničnih Packards " od 1955-56, Teague doseči nepozabne zahtevo in Predictor razstavne avtomobile kljub proračunov Perla potem, značilnih za tisto, kar je kasneje poklical Packard " zadnje dni v bunkerju. " Prediktorja, seveda, naj bi napoveduje popolnoma nov '57 Packard črto, ki pa se ni uresničila, ker je bil Studebaker-Packard Corporation skoraj zlomil.

Po kratkih stints s Chryslerjem in samostojno oblikovanje družbe, ki ga je vodil Ford alumnus Bill Schmidt, Teague odšel v ameriških Motors leta 1959, kjer se je ob pomoči Ed Anderson v tisto, kar sejemo oddelek za styling. Ko Anderson zapustil leta 1964, je bil Teague imenovan podpredsednik oblikovanja, predvsem na moči svoje lepe in popularne styling za navedeno leto rebodied Rambler ameriški compact. V kratkem času se je obrnil poglavje AMC je oblikovanje v veliko večje in bolj profesionalno delovanje.

Medtem, so bili leta 1960 vsi a-go-go in AMC je trdo delajo, da spremeni svojo Tjestast sliko kot graditelj nič razsoden avtomobili gospodarstva. Vendar kljub ekspanzionistične vizij predsednik Roy Abernethy, reči nič lastnih trudu TEAGUE, je bil AMC v finančni toplo vodo za 1966.
Konceptni avtomobil AMC Vixen iz leta 1965 je bilo delo oblikovalca Dick Teague. To ohlapno ogledali 1970 AMC Hornet izdelan avtomobil.

Page [1] [2] [3] [4] [5] [6]