Discovery znanje
/ Knowledge Discovery >> Discovery znanje >> denar >> poslovni >> upravljanje delavec >>

Kako Brezposelnost Works

How Brezposelnost Deluje
Brskanje članek Kako Brezposelnost deluje Uvod Kako Brezposelnost Works

Z nedavno gospodarsko recesijo, brezposelnost je neizogibno dejstvo življenja za mnoge Američane. Statistike dela septembra 2011 je pokazala, da je bilo 14 milijonov ljudi, 9,1 odstotka delovne sile, brezposelnih v [vir: Bureau of Labor Statistics] ZDA. Čeprav se je brezposelnost rahlo navzdol, saj je nepremičninski balon počil v letu 2009, se je brezposelnost ni obogatenih, kot je ta, ker je dosegel skoraj 11 odstotkov v začetku leta 1980 [vir: Economagic]. Številke za dolgotrajne brezposelnosti so precej depresivno tudi: 42,9 odstotka brezposelnih v ZDA je bilo brezposelnih za 27 tednov ali več [vir: Bureau Labor Statistics]. Če ste brezposelni ali sooča izgubo delovnih mest, je lahko življenje težko.

Stopnja brezposelnosti je ostala blizu ali nad od sredine leta 2009 za 9 odstotkov, kar je precej več od drugih trni v brezposelnosti, povezanih z recesijo [vir: Tasci]. Recesija je povzročila začetno upad brezposelnosti, vendar pa so gospodarske sile na delu, da se držimo tako visoka. Ena težava je, da medtem ko nekateri delodajalci so najem in ljudi, ki iščejo delo, spretnosti med nezaposlenimi se vedno ne ujemajo, kar mnogi delodajalci iščejo. To še posebej velja v novejših panogah, kot so informacijske tehnologije in zelene energije [vir: Reuss].

Obstaja odprtine delovnih mest tam, ampak delodajalci še vedno niso najem po stopnji so bili pre-recesija, in obstajata dva glavna dejavnika pri igri. Računalniška tehnologija je lažje proizvajati več z manj delavci, in namesto da bi najem, številna podjetja so posodabljanje opreme, da bi svoje poslovanje bolj učinkovito, namesto najema več ljudi. Na vrhu nove tehnologije, je pogosto cenejši za oddajanje delovnih mest kot najeti delavci tu v ZDA [vir: Lee]

Druga sila držimo tiste številke brezposelnosti navzgor ima opraviti z opredelitvijo brezposelnosti. Tehnično, brezposelna oseba, ki je ne le brezposelni, ampak tudi aktivno iščejo zaposlitev. Zdaj, delodajalci pa so že spet zaposliti, brezposelni delavci, ki so se odrekli svojim iskanju zaposlitve tolčeš po pločniku enkrat [vir: Reuss].

Obamova administracija je pred kratkim napovedal, da ne bomo videli stopnje brezposelnosti manj kot 6 odstotkov do leta 2016, ampak da se gospodarstvo raste, čeprav počasi [vir: Bruce]. Job odprtine so v porastu, in smo pričakovali, da boste okoli 0,5-odstotni padec brezposelnosti